Pittige gazpacho met een Japanse twist

  

december 2, 2014

Directions

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.

Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak het brood goudbruin en krokant. Voeg de helft van de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur.

Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in reepjes. Snijd de komkommer in stukjes en haal de zaadjes uit de rode peper

Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, rode peper, azijn en tomatensap en breng op smaak met Kikkoman sojasaus, zout en peper.

Serveer de soep in kommen. Snijd blaadjes basilicum in reepjes. Garneer de soep met de knoflookcroutons.

Ingredients

Voor 4 personen

4 sneetjes witbrood

2 teentjes knoflook

Olijfolie

1 ui

500 g tomaat

2 rode paprika's

1/2 komkommer

1 rode peper

50 ml rode wijnazijn

100 ml tomatensap

50 ml Kikkoman sojasaus

Zout

versgemalen peper

00:00