ikura ei

Paasei Craquelé in Sojasaus met Zalm eitjes

    ,

maart 24, 2016

ikura ei

Directions

Kook de eieren 2 minuten in kokend water. Haal de eieren vervolgens uit het water en breek de schil voorzichtig, zodat het craquelé effect ontstaat (dus niet pellen!). Kook de eieren vervolgens 2 á 3 min. in een verhouding 50/50 van Kikkoman sojasaus en water (eieren moeten ondergedompeld zijn). Spoel ze vervolgens af, laat ze schrikken en pel de eieren. Als het goed is hebben de eieren nu een mooi craquelé effect!

Maak een marinade van 1 eetl. Hakutsuru draft sake, 1 eetl. Kikkoman sojasaus en 1 eetl. Hon mirin 14%. Laat dit enkele minuten koken in een steelpannetje (zodat de alcohol eruit gaat) en laat vervolgens afkoelen. Spoel ondertussen de zalmeitjes onder koud stromend water af in een zeefje. Marineer de zalmeitjes enkele minuten in de afgekoelde marinade. Snijd de top van de eieren af en schep hier een theelepel van de zalmeitjes op. Serveer het ei in een eierdopje.

Chique, lekker en heel makkelijk om te maken! Itadakimasu, oftewel, eet smakelijk!

Ingredients

2 eieren

Kikkoman sojasaus

Water

1 eetl. Hakutsuru draft sake

1 eetl. Hon mirin 14%

1 theel. zalm eitjes/ikura (per ei)

00:00