Kip uit de oven met Teriyaki Mirinsaus

    , ,

december 17, 2015

Directions

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bestrooi de kippendij met een snufje zout en peper en smeer aan beide zijden in met olie en 2 el Yama teriyaki mirinsaus.

Bak in de oven in 20 minuten gaar.

Snijd de kip in reepjes en bestrijk met nog 2 el Yama teriyaki mirinsaus.

Serveer in een blad ijsbergsla en besprenkel met Geroosterd wit sesamzaad.

Variatietip: strooi 1 tl chilivlokken over de rauwe kip voordat je deze insmeert met de Yama teriyaki mirinsaus: dit zorgt voor een meer pittige smaak.

Ingredients

400g kippendijfilet

4 el Yama Teriyaki Mirinsaus

2 el Irigoma Shiro(geroosterde witte sesamzaadjes)

1 krop ijsbergsla

25g bieslook, fijngesneden

Zout

Peper

Olie

1 tl chilivlokken, (optioneel)

00:00