Onigiri

Onigiri, Japanse rijst driehoek

  , ,   

juli 13, 2016

Onigiri

Directions

Heb je een rijstkoker? Doe dan 2 koppen Itamae rice met 2,5 koppen water in de rijstkoker en gaar de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de rijstkoker.

Geen rijstkoker? Doe 2 koppen Itamae rice met 2,5 koppen water in een middelgrote pan met deksel.

Kook de rijst 20 min op laag vuur.

Hierna het vuur uitzetten en de rijst nog 10 minuten in de pan met deksel laten staan.

Vorm van de rijst balletjes of driehoekjes (65gr. per bal/driehoek).

Maak een inkeping in het midden en doe er de gewenste vulling in (gerookte kip, zalm, tonijn, tonijn met Kewpie mayonaise, of groente)

Dicht de inkeping met wat rijst en zorg dat het een stevige vorm heeft.

Doe er een kwart vel Itamae nori omheen en de onigiri is klaar om te eten!

Ook lekker met

Geroosterd wit sesamzaad er doorheen of Wasabi furikake

Tip

Je kan de Onigiri in plastic folie verpakken om mee te nemen, maar doe de nori er dan nog niet omheen want dan wordt het zacht. Bewaar de rijst en de nori dus apart en doe vlak voor het eten pas de nori er omheen, dan is die nog lekker knapperig!

Ingredients

Voor 4 personen

4 koppen Itamae rice

5 koppen water

2 vellen Itamae nori

Voor de vulling (optioneel)

Zalm

Tonijn

Kewpie mayonaise

Wasabi furikake

Geroosterd wit sesamzaad

Geroosterd zwart sesamzaad

Groente naar keuze

00:00