Omelet

Omelet met pittige sojasaus

  ,

mei 15, 2017

Omelet

Directions

Verhit de olie in een pan en bak de spinazie. Breng op smaak met zout en peper en haal uit de pan.

Snijd de lente-ui in fijne ringen.

Kluts de eieren in een kom. Voeg de krabsticks, maïs en spinazie toe en roer alles even door elkaar.

Verhit olie in een kleine pan en bak het ei-mengsel in zijn geheel (vouw de omelet niet om).

Meng de kippenbouillon, sojasaus (of glutenvrije sojasaus, sake, azijn en suiker in een pan en breng aan de kook. Meng in een mok of klein kommetje het aardappelzetmeel en water en roer totdat er geen klontjes meer zijn. Bind dan het meelmengsel met de saus. Leg de omelet op een bord en giet de saus er overheen. Strooi ter garnering de lente-uitjes over de omelet.

Ingredients

Voor 4 personen

Voor de omelet

Een beetje olie

150 g spinazie

Een snufje zout

Een snufje peper

5-6 verse eieren

5-6 krabsticks, in stukjes gesneden

15 g zoete maïs

1 lente-ui

Voor het sausje

100 ml kippenbouillon

1 el. Kikkoman sojasaus of Kikkoman Glutenvrij Sojasaus

15 ml sake

15 ml azijn

5-6 g suiker

1½ eetl. aardappelzetmeel

30 ml water

00:00