Okonomiyaki

Okonomiyaki (お好み焼き) de lekkerste pannenkoek uit Japan!

    , ,

april 25, 2016

Okonomiyaki

Directions

Voeg bloem, zout, suiker en bakpoeder in een grote kom en giet er de bouillon in. Goed mengen en laat deze 1 uur in de koeling staan.

Snijd ondertussen de kool. Verwijder het harde middenstuk en snijd dan de kool in fijne reepjes. Snijd de bosui in stukjes van 1 cm

Haal het mengsel uit de koelkast en voeg de eieren toe. Goed mengen en voeg dan de kool toe. Dit is de okonomiyaki basis.

Doe olie in de pan en wacht tot deze goed warm is. Doe met gebruik van een spatel een schep okonomiyaki basis in de pan en druk deze zachtjes aan totdat deze 1,5 dikte heeft en 20-30 cm breedte. Pas op, als je te hard drukt, valt de ‘pannenkoek’ uit elkaar.

Leg per okonomiyaki 3 passende reepjes buikspek op de bovenkant en bak 3 minuten. Vervolgens omdraaien en 4 minuten op de kant van de buikspek bakken. Dan weer omdraaien en 3 minuten bakken tot het geheel stevig is met een mooie bruine kleur.

Leg op een groot bord en voeg de Okonomiyaki saus en Kewpie mayonaise toe (wees niet te zuinig, zie foto). Garneer met Aonori en Katsuoboshi.

Ingredients

120 gr bloem

¼ theel. suiker

¼ theel. zout

¼ theel. bakpoeder

180 ml Dashi no moto(visbouillon), of kipbouillon (gekoeld)

1 kool

2 bosui

4 eieren

Olie

250 gr buikspek

Okonomiyaki saus

Kewpie mayonaise

Aonori (fijn gesneden zeewier)

Optioneel: Katsuoboshi (bonito vlokken)

00:00