Nigiri sushi

Nigiri sushi van zalm, tonijn of garnaal

    ,

juni 2, 2016

Nigiri sushi

Directions

Bereid de Shari jiman kant en klare sushi rijst zoals op de verpakking beschreven staat.

Nadat de rijst bolletjes lauw zijn (dus na 10-15 min), zijn ze klaar om tot Nigiri gemaakt te worden.

Strijk, naar keuze, iets Kinjirushi neri wasabi over de bolletjes. Let op, hoe meer, hoe krachtiger de wasabi.

Snij de tonijn, zalm in dunne plakjes, zodat ze mooi over de Shari vallen.

Bedek elk Shari met een stukje vis of Ebi garnaal en serveer deze.

De Nigiri sushi is nu klaar om te eten!

Serveer er naast wat Amazu shoga (gember) en Kikkoman sojasaus (dip alleen de vis in de soja, nooit de rijst)

Ingredients

Voor de Nigiri sushi:

1 pakje Shari jiman kant en klare sushi rijst (per pak 10 stuks)

1 Tonijnfilet

1 Zalmfilet

Ebi garnalen

Kinjirushi neri wasabi

Amazu shoga (gember)

Kikkoman sojasaus

00:00