Maki

Maki

    

april 24, 2017

Maki

Directions

Halveer de norivellen en leg ze met de zachte kant boven op de sushiuitrolmat, laat wat ruimte over aan de onderrand.

Verdeel de Sushirijst gelijkmatig over de norivellen. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de bovenrand om te kunnen rollen.

Maak een gleuf in de rijst voor de vulling, doe er wat wasabi in en voeg de komkommer enwitte sesamzaadjes toe.

Til de sushi-rijst op met de onderrand van de mat om rolletjes te kunnen vormen. Rol de mat vervolgens op tot aan de bovenkant van het nori-vel en daarna helemaal, terwijl u de sushi-rol met beide handen samendrukt.

Rol de mat daarna volledig op en druk de sushirol met beide handen samen op de mat. Til de rand van de mat op en draai de rol een beetje naar voren, zodat de randen van het nori-vel elkaar raken.

Pas lichte druk toe en rol de mat opnieuw op. Verwijder vervolgens de uitrolmat en verdeel de rol met een mes in 6 sushi’s.

Ingredients

Voor 6 personen

Voor de sushi

Sushirijst

6 norivellen

Voor de vulling

1 komkommer in repen gesneden

Wasabi

Witte sesamzaadjes

Om te dippen

Kikkoman sojasaus dispenser

Overig

Huishoudfolie

Sushimat

00:00