Maki sushi

Maki sushi met komkommer of zalm

    

juni 2, 2016

Maki sushi

Directions

Bereid de Shari Jiman zoals op de verpakking beschreven staat.

Om Maki sushi te maken, moet je elk nori vel door de helft doen.

Leg de sushi bolletjes op het gehalveerde nori vel en verspreid de rijst. Voorzichtig, de rijst mag niet breken.

Zorg dat de rijst niet tot de rand verspreid is, want anders kun je niet goed rollen.

Leg er een reepje komkommer op of een reepje zalm.

Sla de nori om, zodat er een rol ontstaat. Een echte Japanse maki is vierkant, dus probeer dat eens!

Snijd de rol in in 4 delen en je hebt Maki sushi!

Serveer met wat Kikkoman sojasaus, Amazu shoga (gember) en Kinjirushi neri wasabi

Ingredients

Voor de Maki sushi:

1 pakje Shari jiman kant en klare sushi rijst (per pak 10 stuks)

4 Itamae nori

1 Komkommer

1 Zalmfilet

Kikkoman sojasaus

Amazu shoga (gember)

Kinjirushi neri wasabi

00:00