Kubussalade

Kubussalade met garnalen en kaassticks

  ,   , , ,

april 25, 2016

Kubussalade

Directions

Kook de aardappelen, laat ze uitlekken en afkoelen. Was de tomaat en komkommer, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Snijd het avocado-vruchtvlees en de gekookte aardappelen eveneens in blokjes.

Doe alle ingrediënten voor de citroenmayonaise in een kom en meng ze goed. Combineer in een andere schaal alle ingrediënten voor de mosterd-sojasaus en meng die eveneens goed.

Roer de bloem stevig door het water. Dit wordt de lijm voor de loempiavellen.

Snijd de kaas in blokjes. Hak de garnalen in kleine stukjes en breng ze op smaak met een paar druppels Kikkoman sojasaus. Leg ongeveer 35 g fijngehakte garnalen en de kaasblokjes in een smalle rij langs het midden van elk loempiavel. Rol ze strak op en plak de uiteinden vast met het bloem- en watermengsel.

Verhit de olie in een pan tot ongeveer 170℃ en bak de garnalensticks tot ze knapperig zijn. Verdun een beetje citroenmayonaise met melk om er een dressing van te maken. Voeg die toe aan de ingrediënten voor de kubussalade.

Leg de kubussalade met twee garnalen-kaassticks op een bord. Garneer met de twee sauzen (citroenmayonaise en mosterd-sojasaus) en de koriander.

Ingredients

Voor de citroenmayonaisesaus:

50 g Kewpie mayonaise

1 eetl. Kikkoman sojasaus

1 theel. citroensap

20 ml melk

Voor de mosterd-sojasaus:

5 g Kewpie mayonaise

15 g medium hete mosterd

1 eetl. Kikkoman sojasaus

5 ml water

Voor de loempia’s:

8 loempiavellen

80 g kaas/roomkaas

280 g garnalen (gepeld)

enkele druppels Kikkoman sojasaus

15 g tarwebloem

30 ml water

olie

1 bosje koriander (of peterselie)

Kubussalade:

3 kleine aardappelen

1 tomaat

8 cm komkommer

½ avocado

1 eetl. melk

00:00