Katsudon met rijst en gember

Katsudon met rijst en gember

    ,

december 2, 2014

Katsudon met rijst en gember

Directions

Snijd de varkensfilet in plakken van 1 à 1,5 cm dik en bestrooi met peper en zout.

Haal de filets achtereenvolgens door het droge tempurakomeel, het losgeklopte ei en de panko.

Bak de filets krokant in hete olie van 180°C.

Snijd de gebakken filets in repen van ongeveer 2cm dik.

Kook de rijst.

Bak ondertussen de ui, voeg de eieren toe en blijf roeren.

Doe de gesneden filets erbij en voeg dan de dashi, sojasaus en suiker toe.

Serveer met de rijst en gember.

Ingredients

1 kg varkensfilet

200 gram Tempurako (Japans meel)

4 eieren, losgeklopt

200 gram Panko (Japans broodkruim)

2 dl Tonkatsu Sauce

1 ui, gesneden

4 eieren, gebroken maar niet geklutst

1 kg Itamae Rice

300 ml Dashi no Moto

100 ml Kikkoman sojasaus

100 gram suiker

Amazu Shoga (Japanse gember)

00:00