Katsu curry

Katsu Curry

    , , , ,

september 6, 2016

Katsu curry

Directions

Bestrooi de varkenslapjes met peper en zout en haal door het bloem, vervolgens ei en dan door de panko. Zorg dat er voldoende panko op de lapjes zit

Frituur de lapjes ongeveer 5 minuten

Snijd de uien in dunne plakjes. Schil en snijd de winterpenen en de aardappelen in blokjes

Verwarm wat boter of olie in een grote kookpan. Voeg de uien toe en bak ze tot ze lichtbruin en zacht zijn

Voeg de winterpenen en de aardappelen toe Giet het water in de kookpan en breng aan de kook

Zet het vuur wat lager en dek de pan af met een deksel. Laat het sudderen totdat de aardappelen gaar zijn (ongeveer 15 minuten)

Breek de Golden Curry MH mix in kleine stukjes en voeg toe. Roer goed tot alle stukjes gesmolten zijn

Laat de curry nog 5 minuten sudderen en roer af en toe Als de saus te dik is, voeg dan nog water toe

Bereid de rijst volgens de verpakking. (Gebruik bijvoorbeeld Japanse rijst uit ons assortiment: Nanatsuboshi Hokkaido rijst of Itamae rice)

Serveer de rijst op de ene helft van het bord en leg ernaast de tonkatsu steak (in reepjes gesneden), doe hier over curry en geniet!

Ingredients

Voor 4 personen

Voor de Tonkatsu steak

4 varkenslapjes

Peper en zout

Bloem

Panko

Voor de curry

1 pakje Golden Curry MH (100gr)

3-4 grote aardappelen, in kleine blokjes

2 grote uien, gesneden

2 winterpenen, in kleine blokjes

620 ml water

Olie of boter

Gekookte rijst (voorbeeld Nanatsuboshi Hokkaido rijst of Itamae rice)

00:00