Karei

Karei no Kara Age – Gebakken schol

    ,

september 12, 2016

Karei

Directions

Halveer de uien, snijd de shiitake in plakjes en doe beide ingrediënten bij elkaar. Snijd de wortelen in fijne reepjes van 3 à 4 cm lang. Maak de boontjes schoon en blancheer ze. Snijd ze daarna in 3 à 4 cm lange stukjes.

Verhit de olie en bak alle groenten licht aan, behalve de bonen.

Voeg de sojasaus en de bouillon toe.

Meng het aardappelzetmeel met twee eetlepels water tot er een gladde saus ontstaat en roer die voorzichtig door de groenten.

Haal de scholfilets door de bloem en bak ze in hete olie tot ze goudbruin zijn.

Leg de schol op een bord. Doe de sperziebonen bij de overige groenten in de pan en breng het geheel kort aan de kook. Serveer het als bijgerecht bij de vis.

Ingredients

Voor 4 personen

120 g uien

6 shiitake-paddenstoelen

40 g wortelen

40 g sperziebonen of peultjes

Een beetje olie

5 Kikkoman sojasaus

300 ml groente- of kippenbouillon

1 aardappelzetmeel of maïzena

2 scholletjes

Een beetje bloem

00:00