Kalfslende

Kalfsvlees Picatta met Teriyaki salsa

    ,

augustus 9, 2016

Kalfslende

Directions

Hak de koriander grof voor de Teriyaki salsa. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper en de ui fijn. Halveer de tomaten en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer 1 cm.

Verhit de olijfolie in een pan en bak het pepertje en de uien. Doe de tomaten erbij en bak ze even mee. Voeg nu de Kikkoman Teriyaki marinade & sauce en de suiker toe en laat het vocht inkoken tot de gewenste smaak is bereikt. Voeg ten slotte de gehakte koriander toe.

Wikkel het kalfsvlees in plasticfolie en maak het malser, bijvoorbeeld door een vleeshamer te gebruiken. Kruid het vlees vervolgens licht met zout en peper.

Kluts de eieren en de Parmezaanse kaas door elkaar in een kom.

Bedek het vlees met een laagje bloem en haal het vervolgens door het eimengsel.

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees licht aan beide zijden.

Serveer met bijgerechten naar keuze en doe er Teriyaki salsa overheen. Garneer met koriander.

Ingredients

Voor 4 personen

4 x 120 g kalfslende

3-4 eetl. tarwebloem

Een snufje zout

Een snufje peper

2 verse eieren

1 eetl. Parmezaanse kaas (geraspt)

Voor de Teriyaki salsa

1-2 bosjes koriander (of platte peterselie)

1 rode peper

1 ui

4 tomaten

2 eetl. olijfolie

4 eetl. Kikkoman teriyaki marinade

1 eetl. suiker

00:00