kabeljauw

Kabeljauw met sesam-zeewier korst

    

december 7, 2017

kabeljauw

Directions

Meng de panko met de aonori en zwarte sesam.

Snijd de kabeljauw in stukken van circa 4 bij 4 centimeter.

Haal de stukjes door de bloem en klop ze goed af.

Haal de stukjes vervolgens door het eiwit en door het pankomengsel. Haal ze nogmaals door het eiwit en pankomengsel.

Frituur de stukjes voorzichtig lichtbruin en krokant op 170 graden. (Bak ze niet te heet anders verbrandt de sesam!)

Zodra ze klaar zijn breng ze op smaak met zout.

Serveer de krokante kabeljauw met een saus naar smaak. (Bijvoorbeeld Japanse sesamsaus of Kewpie mayonaise.)

Ingredients

Voor 4 personen

800 g kabeljauw zonder vel

150 g bloem

150 g eiwit

100 g panko

3 el zwart sesamzaad

3 el aonori

00:00