Japanse salade met warme dressing

    ,

oktober 29, 2015

Directions

Harusame noedels zoals aangegeven op de verpakking bereiden en spoelen onder koud water.

Schep 2 eetlepels om avocadoblokjes met limoensap.

Breng de rode peperreepjes, Goma abura (sesamolie), Kikkoman sojasaus en Hon mirin 14% aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de limoenrasp, het sap en knoflook toe.

Meng de warme dressing door de uitgelekte Harusame noedels met de avocado en bestrooi met de verse munt en de macadamianootjes.

Ingredients

125 gr Harusame noedels

1 rijpe avocado, in blokjes

1 limoen, schil geraspt en vrucht geperst

1/2 rode peper, in dunne reepjes

3 eetl Goma Abura (sesamolie)

1 eetl Mirin

2 eetl Kikkoman Sojasaus

1 teen knoflook, geperst

15 gr verse munt, fijngesneden

50 gr macadamianootjes, geroosterd en fijngehakt

00:00