Japanse ramen

Japanse Ramen ラーメン

    , ,

november 28, 2016

Japanse ramen

Directions

Marineer vooraf de kippendij in wat kimuchi no moto, sesamolie)k, honing, sojasaus, gember en knoflook voor ongeveer 1 uur

Braad daarna de kippendij tot ze gaar zijn en snijd deze in reepjes

Kook de inaka udon ongeveer 18 minuten in ruim water tot het gaar is

Meng 1 liter water met 300ml tsuyu no moto en verhit tot tegen de kook

Snijd ondertussen de bosui fijn

Verspreid de udon in 2 soepkommen

Giet de bouillon er over

Garneer beide kommen met de kippendij, bosui en taugé

Variatietip

Voeg naar smaak de shichimi togarashi (7-spices mix), la-yu, naruto maki en/of bamboe toe

いただきます!(Eet smakelijk!)

Ingredients

Voor 2 personen

300 ml tsuyu no moto

1 liter water

250 g inaka udon

Handje fijngesneden bosui

Handje taugé

Voor de gemarineerde kippendij

2 stukken kippendij

Kimuchi no moto,

Goma abura (sesamolie)

Honing

Kikkoman sojasaus

Gember

Knoflook

Optioneel

Shichimi togarashi (7-spices mix)

La-yu

Bamboe scheuten

Naruto maki (Japanese fishcake)

00:00