Japanse groentesoep

Japanse groentesoep

    

februari 14, 2017

Japanse groentesoep

Directions

Snijd de radijs en de wortelen in dunne plakjes, de lente-uitjes diagonaal in stukjes van 2,5 cm en de Tofu firmin blokjes. Scheur de shiitake-paddenstoelen.

Verwarm de olie in een pan en bak de groenten licht aan. Dit met uitzondering van de lente-uitjes. Voeg de groentebouillon, de Kikkoman sojasaus en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron wat lager en laat de soep 3 à 4 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Verwijder het schuim met een schuimspaan. Meng een eetlepel aardappelzetmeel en twee eetlepels water tot een gladde pasta en voeg die voorzichtig toe aan de soep.

Doe de tofu en de lente-uitjes erbij en breng de soep weer aan de kook. Breng dit op smaak met Goma abura (sesamolie).

Tip: Varieer ook eens met andere heerlijke ingrediënten, zoals gnocchi en ravioli.

Ingredients

100 g witte radijs

80 g wortelen

60 g shiitake paddenstoelen

3 lente-uitjes

80 g Tofu firm

20 ml plantaardige olie

1 liter groentebouillon

4 el Kikkoman sojasaus

1 suiker

1 el aardappelzetmeel

1 tl Goma abura (sesamolie)

00:00