Japanse bolognese

Japanse Bolognese, met courgette

    , ,

mei 9, 2016

Japanse bolognese

Directions

Meng het aardappelmeel en het water goed, zodat het straks kan dienen als bindmiddel voor de bolognese saus.

Verhit de olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de Hakutsuru draft sake toe en breng het geheel aan de kook.

Doe daarna de kippenbouillon, de Kikkoman sojasaus en suiker in de pan en laat alles kort sudderen.

Room het schuim en vet af.

Bind de saus met het aardappelzetmeel- en watermengsel.

Verdeel de courgette in de lengte in vier stukken en snijd die in plakken van ongeveer 2 cm dik.

Verhit een flinke hoeveelheid olie in de pan en bak de aubergine en de courgette.

Doe de groenten op een bord en giet de bolognese saus er overheen. Garneer met fijngehakte bieslook.

Ingredients

10 gr aardappelzetmeel

30 ml water

plantaardige olie

300 gr gehakt (half-om-half of kip)

40 ml Hakutsuru draft sake

250 ml kippenbouillon

5 eetl Kikkoman sojasaus

40 gr suiker

250 gr aubergine/paprika

250 gr courgette

00:00