Hotategai

Sint Jakobsschelpen met pittige sojasaus

  ,   ,

februari 6, 2017

Hotategai

Directions

Snijd de lente-ui in dunne ringen. Leg de ringen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Was de spinazie en laat goed uitlekken.

Verhit de olie in een pan en bak de spinazie op hoog vuur. Voeg de boter toe en kruid alles met peper. Doe de Kikkoman sojasaus en Shichimi togarashi (7-spices mix) in een kom en roer tot een gladde saus ontstaat.

Verwarm daarna een anti-aanbakpan en bak de sint-jakobsschelpen aan beide kanten tot ze half gaar zijn. Gebruik geen vet. Haal de pan van de warmtebron en laat de schelpen een beetje afkoelen. Giet het shichimi-sojasaus mengsel er overheen en beweeg de pan een beetje om alles goed te mengen.

Verdeel de spinazie en de sint-jakobsschelpen over een bord en giet de shichimi-sojasaus er overheen. Garneer met lente-ui en optioneel de chilli-cress.

Ingredients

Voor 4 personen

1 lente-ui

120 g verse spinazie

10 ml plantaardige olie

20 g boter

1 kleine paprika

4 el Kikkoman sojasaus

Een beetje Shichimi togarashi (7-spices mix) of grof gemalen pepertjes

12 sint-jakobsschelpen

optioneel: chilli cress

00:00