Chips

Home made chips met Wasabi Furikake en pittige dip

    

juli 5, 2017

Chips

Directions

Verwarm de frituur voor op 180 graden Celsius.

Zorg dat de aardappels zorgvuldig zijn gewassen, schaaf ze vervolgens op de mandoline of met een kaasschaaf in plakjes van circa 1 millimeter dik.

Was alle plakjes in een ruime bak koud water en dep ze vervolgens droog tussen een theedoek. Laat de plakjes één voor één in de frituur vallen zodat ze niet aan elkaar kleven. Bak de chips nu in circa 2 a 3 minuten goudbruin en krokant.

Draai ondertussen de wasabi furikake in de blender tot een fijn poeder.

Haal de chips uit de frituur en bestrooi ze direct met het wasabi furikake poeder. (Wacht niet met bestrooien totdat de chips koud zijn maar doe het direct. Dan trekt de smaak er goed in. Het strooien met en zeefje of strooi bus kan het wat makkelijker maken om het mooi te verdelen.)

Meng de kimuchi no Moto met de zure room en de mayonaise tot een gladde saus.

Tip

Geen zin om zelf chips te maken? Koop dan kant en klare naturel variant en bestrooi met de wasabi furikake. Pas dan wel op met teveel zout.

Ingredients

Voor 4 personen

1 kg vastkokende aardappels, gewassen

4 el wasabi furikake

1 el kimuchi no moto

2 el zure room

2 el Kewpie mayonaise

Extra nodig

Mandoline

Frituurpan

Blender

00:00