Geschroeide zalmfilet met specerijen en sinaasappel

    

februari 23, 2017

Directions

Mix met de blender Japanse sesamsaus met de rode peper, limoenzeste en koriander, maar hou van alle 3 ingrediënten iets achter ter decoratie.

Zet de Japanse sesamsaus op laag vuur op en voeg sinaasappelsap, specerijen en de helft van de zeste toe. Laat 20 - 30 minuten trekken.

Grill de zalm op de BBQ of onder de grill.

Lak de zalm tijdens het grillen meerdere keren met de saus.

Garneer met de sinaasappelzeste, sesamzaadjes en lenteui.

Serveer als voorgerechtje met een salade of op een broodje

Ingredients

Voor 4 personen

200 g Yama japanse sesamsaus

1 sinaasappel (alleen sap en zeste)

1 kaneelstokje

2 steranijs

2 kg kruidnagels

800 g zalmfilet

1 el geroosterde sesamzaadjes

Gesneden lenteui

00:00