Zoete aardappel furikake en kabeljauw

Geroosterde zoete aardappel met wasabi furikake, bimi / aspergebroccoli en gebakken kabeljauw

    ,

april 11, 2017

Zoete aardappel furikake en kabeljauw

Directions

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de zoete aardappels zorgvuldig onder de kraan en snijd de aardappels vervolgens in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappels op. Schenk de olie er overheen en hussel de aardappels om zodat ze mooi glimmen van de olie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met de Wasabi Furikake.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de bimi / aspergebroccoli in circa 3 minuten gaar, spoel daarna kort af onder de kraan. Doe de bimi / aspergebroccoli terug in de pan, voeg de Kewpie Roasted Sesame Dressing toe en hussel door.

Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de kabeljauwfilet op de huidkant circa 4 minuten op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw nog circa 1 minuut op de andere kant en draai het vuur uit. Voeg eventueel een scheutje sake toe en laat vervolgens 2 minuten rusten.

Serveer de aardappels met de bimi / aspergebroccoli en kabeljauw.

Ingredients

Voor 4 personen

4 zoete aardappelen

2 el zonnebloemolie

2 el Wasabi Furikake

250 g bimi / aspergebroccoli

2 el Kewpie Roasted Sesame Dressing

4 kabeljauwrugfilet (a 200 g per stuk)

Optioneel

1 scheut Hakutsuru Sayuri Nigori Sake

00:00