Gerookte zalm met gemarineerde komkommer en soja-limoencréme

  ,   , ,

december 14, 2018

Directions

Leg de plakken zalm naast elkaar op een snijplank en snijd aan de zijkanten recht bij, zodat het een vierkant van ca. 15 x 15 cm wordt. Rol vershoudfolie uit en leg plakken zalm daarop naast elkaar (met folie is het makkelijker om straks te rollen).

Halveer de komkommer en snijd dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Marineer de plannen enkele minuten in de sushiazijn.

Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd met de mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Beleg de zalm met de peer en bieslook. Leg daarop de komkommerplakken. Maak hier voorzichtig een strakke rol van en leg even apart.

Doe het eiwit, yoghurt, zonnebloemolie, sojasaus, limoensap en sushiazijn in een hoge mengkom en mix met de staafmixer tot het de dikte van kwark heeft. Meng het limoensap erdoor en doe de créme vervolgens in een spuitzak.

Haal de zalmrol uit het plastic en snijd in rolletjes van circa 1,5 cm breed. Rol met de zalm-kant door de wasabi furikake en leg op ieder bord 3 rolletjes. Garneer met de overgebleven plakjes peer en bieslook.

Decoreer met de créme en imitatie kaviaar of wilde zalmeitjes.

Ingredients

100 gr gerookte zalm

1/2 komkommer

1/2 peer

50 ml Uchibori Sushi su

15 stengels bieslook

2 el gepasteuriseerd eiwit

1 el volle yoghurt

100 ml zonnebloemolie

1/2 el limoensap

1/2 el Kikkoman sojasaus

1/2 el Uchibori Sushi su

rasp van 1/4 limoen

2 el wasabi furikake

2 tl imitatie kaviaar of wilde zalmeitjes

00:00