Gerookte paling, appel, hazelnootjes en unagisaus

    ,

december 2, 2014

Directions

Maak lange plakken van de komkommer d.m.v. een mandoline of dunschiller

Kook de sake, Mirin en sojasausen laat afkoelen.

Spoel de zalmeitjes onder koud water en marineer in afgekoeld bovenstaande marinade.

Lak de paling d.m.v. een kwastje met de Yama unagi kabayaki saus.

Snij fijne julienne van de gewassen appel in de schil.

Bruneer de hazelnoten goudbruin in een droge pan en hak ze grof.

Verwarm de gelakte paling enkele minuten op 125 graden in de oven, zodat de paling lauw-warm wordt.

Marineer de komkommerlinten in sushi azijn, lak de paling nogmaals als hij uit de oven komt.

Garneer met mooie groene kruiden.

Ingredients

Voor 4 personen

250 g gerookte palingfilet

100 g hazelnoten

1 appel (Granny Smith)

5 el Yama unagi kabayaki saus

1 komkommer

2 el Uchibori sushi azijn

50 ml Hakutsuru draft sake

50 ml Mirinfu chomiryo

50 ml Kikkoman sojasaus

1 potje zalmeitjes

00:00