Gebakken lam met pittige sojasaus

  ,   , ,

mei 2, 2016

Directions

Voor de pittige sojasaus: Pel de knoflook, schil de gember en hak beide zeer fijn. Maak de prei schoon en hak ook deze zeer fijn. Doe de knoflook, gember en prei in een kom en meng met de Kikkoman sojasaus, suiker, Goma abura (sesamolie) en peper goed door elkaar. Zet apart.

Snijd de lamskoteletten in dunne plakken. Roer de sojasaus en suiker in een schaal door elkaar, besprenkel de lamskoteletten ermee en laat het vlees vervolgens 10-15 minuten rusten. Haal vervolgens door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het aardappelzetmeel. Verhit olie in een pan en bak het vlees om en om gaar. Serveer op een mooi bord en besprenkel naar smaak met de pittige sojasaus.

Ingredients

600 gr. lamskoteletten

4 eetl. Kikkoman sojasaus

1 eetl. suiker

2 eiwitten

Aardappelmeel

Olie

Voor de pittige sojasaus:

20 gr. knoflook

40 gr. gemberwortel

80 gr. prei

10 eetl. Kikkoman sojasaus

45 gr. suiker

25 ml Goma abura (sesamolie)

Peper

00:00