gebakken visfilet

Gebakken visfilet met groentesaus

    ,

juli 8, 2016

gebakken visfilet

Directions

Meng aardappelzetmeel en 45 ml water om een gebonden saus te maken.

Maak de uien schoon, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes van 3 tot 4 mm. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Maak de paprika schoon en snijd die eveneens in reepjes van ongeveer 4 cm lang. Was en snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de prei in dunne ringen en was die in koud water. Goed laten uitlekken.

Verhit de olie in een pan en bak alle groenten, behalve de prei. Voeg de dashi, mirin, sojasaus, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook.

Combineer het sojasaus-mengsel met het sausje van aardappelzetmeel en druppel er wat sesamolie overheen.

Verhit olie in een pan tot 160°C of 170°C. Haal de visfilets door de bloem en bak ze. Leg twee stukken vis op elk bord en giet de groentesaus er overheen.

Garneer met de fijngehakte prei.

Ingredients

Voor 4 personen

15 g aardappelmeel

45 ml water

200 g uien

80 g wortelen

60 g groene paprika

80 g shiitake paddenstoelen

60 g prei (het witte gedeelte)

Plantaardige olie

300 ml Dashi no moto (of visbouillon)

70 ml Hon mirin 14%

5 eetl. Kikkoman sojasaus

1 eetl. suiker

30 ml Uchibori rijstazijn (of ciderazijn)

Een paar druppels Goma abura (sesamolie)

8 x 50 g filet van witvis (bijvoorbeeld goudbrasem, kabeljauw of snoekbaars) 

Een beetje bloem

00:00