Gebakken eend

Gebakken eendenborst met noedels en koriander

    ,

februari 11, 2016

Gebakken eend

Directions

Snijd de eendenborst op de vetkant diagonaal in. Herhaal dat vanaf de andere kant zodat er ruitjes ontstaan. Let op: snijd de vetkant niet te diep zodat u het vlees raakt.

Bak de eendenborst in de pan eerst op de vetkant langzaam uit zodat hij mooi goudbruin ziet. Daarna de andere kant.

Sprenkel dan de Kikkoman sojasaus over de vetkant

Zet de eendenborsten met de vetkant naar boven gedurende 10 min. in een oven van 160 graden.

Bak intussen de lente-ui en de wortel glazig in wat olijfolie.

Voeg de noedels, koriander, gembersiroop en de oestersaus toe.

Serveer de eendenborst in mooie dunne plakken over de noedels heen.

Garneer met gehakte koriander

Variatietip: Vervang de eendenborst door kipfilet. De kip niet in de pan, maar in de oven bakken. Besprenkel met Kikkoman sojasaus en bak de kip op 180 graden voor 20 min!

いただきます (Eet smakelijk)

Ingredients

4 eendenborsten

4 eetl. Kikkoman sojasaus

200gr afgekookte noedels

¼ bosje lente-ui, in dunne ringen

50gr wortel, in reepjes

1 theel. koriander, fijngehakt

1 theel. gembersiroop

2 eetl. oestersaus

00:00