Garnalen in pittige sojasaus

  ,   , ,

juli 16, 2015

Directions

Doe alle ingrediënten voor de pittige sojasaus in een kom en meng ze goed door elkaar.

Halveer daarna de ongepelde garnalen in de lengte.

Verhit de olie in een pan en bak de garnalen met de schaalkant naar beneden.

Gebruik een spatel om de garnalen om te draaien en aan de andere kant te bakken.

Voeg de pittige sojasaus toe en beweeg de pan heen en weer tot ze een beetje is ingekookt.

Verdeel de garnalen daarna op een bord en giet de saus er uit de pan overheen.

Garneer met koriander en bieslook en kruid met peper.

Ingredients

20 ongepelde grote garnalen

olie

½ bosje koriander

½ bosje bieslook

gemalen zwarte peper

Voor de pittige sojasaus:

6 eetl. Kikkoman sojasaus

180 ml azijn

30 ml Goma abura (sesamolie)

2 eetl. suiker

2 theel. fijngehakte knoflook

2 theel. fijngehakte gember

00:00