Eend met miso, sinaasappel en shiitake

    

december 2, 2014

Directions

Snijd het vet van de eend kruislings in en bak langzaam uit in een droge pan.

Meng yuzusap, sap van 3 sinaasappels, 1 eetlepel zeste van sinaasappel, suiker en shiro miso.

Hol de sinaasappels uit zodat je ze als kommetje kunt gebruiken.

Laat de eend 10 minuten rusten buiten de pan en strooi peper aan beide zijden.

Wrijf de eend in met het misomengsel en gaar nog 15 minuten op 100 graden in de oven.

Bak de shiitake met knoflook, peper en zout.

Trancheer de eend, doe wat shiitake onderin de uitgeholde sinaasappel en leg hierop de plakjes eend.

Ingredients

Voor 4 personen

4 tamme eendenborsten

2 el Itachogonomi shiro miso

4 sinaasappels

4 el Yuzu kajyu (yuzu sap)

100 g suiker

200 g shiitake

2 teentjes knoflook

Olie

Zout en peper

00:00