umami burger

De Ultieme Umami burger

  ,   , ,

december 8, 2015

umami burger

Directions

Meng het gehakt, de sjalotjes, de Kikkoman sojasaus, het eigeel en de Parmezaanse kaas in een kom met een beetje zwarte peper.

Verdeel het geheel in vier braadstukken en laat het 30minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 150 °C en besprenkel de gehalveerde tomaten met een mengels vanvan olijfolie, balsamico-azijn, Kikkoman sojasaus en suiker. Laat het 1 uur roosteren.

Verhit een grillpan, bestrijk de burgers met een beetje olie en braad het per zijde ca. 5 - 6minuten.

Verdeel de geraspte Cheddar over de burgers, braad deze nog enkele minuten en legde burgers vervolgens met een beetje waterkers op de geroosterde broodjes. Breng daarop de langzaam geroosterde tomaten en de gesneden augurken en leg de bovenste broodjeshelften erop.

Ingredients

500 g mager gehakt

2 fijngehakte sjalotjes

3 eetl. Kikkoman sojasaus

1 eidooier

20 g geraspte Parmezaanse kaas

zwarte peper

6 rijpe langwerpige tomaten, gehalveerd

20 ml olijfolie

1 theel. balsamico-azijn

1 theel. suiker

60 g rijpe Cheddar, geraspt

4 burgerbroodjes, geroosterd

waterkers

2 zure augurken, gesneden

00:00