Crispy chicken op sla

  , ,   

februari 1, 2018

Directions

Verwarm de frituurpan voor op 180 graden Celsius.

Meng het tempurameel, zout en water tot een beslag. Het mag een beetje een klonterig beslag zijn, dat hoort bij een tempurabeslag! Haal de kippendijen vervolgens door het beslag.

Frituur de kippendijen in circa 5 minuten krokant.

Snijd het kontje van de sla af en pel de blaadjes los.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes, snijd de bosuitjes in dunne, schuine ringen.

Ontdoe de bleekselderij van zijn draden en maak met de dunschiller dunne, lange banen.

Meng de kimuchi no moto met de crème fraîche. Snijd de gefrituurde kip in reepjes.

Leg in ieder blaadje sla een paar kipreepjes en de mango, bosui en bleekselderij. Top af met de saus en bestrooi tot slot met de aonori en witte sesamzaadjes.

Ingredients

Voor 4 personen

4 el tempurameel

1 tl zout

300 ml water

4 kippendijen

2 st little gem sla

1 mango

3 bosuitjes

1 stengel bleekselderij

1 el kimuchi no moto

3 el crème fraîche

1 el aonori

1 el witte sesamzaadjes

Extra

Frituurpan

00:00