Chirashi

Chirashi sushi met kip

  ,   

september 27, 2016

Chirashi

Directions

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en verdeel in 2 tot 3 mm dikke plakjes. Snijd de paprika in reepjes.

Bak roereieren met suiker en Kikkoman sojasaus in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet of olie te gebruiken.

Was de kip. Na het droogdeppen in 5 tot 6 mm dikke plakjes snijden en inwrijven met aardappelzetmeel of maïzena.

Verwarm de olie en bak de kip aan beide zijden. Voeg de wok saus toe en houdt deze aan de kook tot ze licht gekaramelliseerd is.

Snijd de nori vellen in kleine stukjes.

Vul kommen met sushi-rijst. Leg de roereieren, komkommer, paprika en kip er bovenop, strooi er sesamzaad en waterkers overheen en serveer.

Ingredients

Voor 4 personen

600 g (gebruik Shari jiman kant en klare sushi rijst, Itamae rice of Nanatsuboshi Hokkaido rijst met Uchibori sushi azijn)

50 g komkommer (geschild en ontdaan van zaadjes)

50 g rode puntpaprika

4 eieren

4 el suiker

1 Kikkoman sojasaus

320 g kipfilet

1 el aardappelzetmeel of maïzena

1 el plantaardige olie

7-8 el Kikkoman wok sauce

2 Itamae nori vellen

Waterkers

1 tl geroosterd wit sesamzaad

00:00