Californische kipburger

    

december 2, 2014

Directions

Meng het kippengehakt met de Kikkoman sojasaus, de zwarte en witte sesamzaadjes, het zout, de Panko en de Goma abura (sesamolie).

Laat 30 minuten opstijven in de koeling, vorm mooie gelijkmatige burgers. Grill deze vervolgens aan beide zijden gaar.

Bedek het broodje met de bacon, de kipburger en smeer deze rijkelijk in met de Yama japanse sesamsaus.

Beleg met zeer dun gesneden winterpeen en spitskool.

Ingredients

Voor 4 personen

600 g kippengehakt

30 g Kikkoman sojasaus

10 g Goma Abura (sesamolie)

5 g Irigoma Kuro (geroosterde zwarte sesamzaadjes)

5 g Irigoma Shiro (geroosterde witte sesamzaadjes)

20 g Panko (crispy broodkruimels)

250 g Yama Japanse Sesamsaus

1 spitskool

1 winterpeen

30 plakken uitgebakken bacon

4 broodjes

10 g zout

00:00