Calamaris

Calamaris in zoete sojasaus

    ,

juli 22, 2016

Calamaris

Directions

Voor de zoete sojasaus: doe de Dashi bouillon, Mirin, Kikkoman Sojasaus en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook.

Meng het aardappelzetmeel en het water, zodat dit mengsel straks kan dienen als bindmiddel voor de saus.

Snijd de prei in dunne ringen.

Maak de pijlinktvis schoon en snijd het bovenste gedeelte in 7 tot 8 dikke ringen.

Snijd de tentakels in stukjes van ongeveer 4 cm lang.

Haal de vis door de bloem en bak ze in olie van 170ÂșC.

Doe de gebakken inktvis op een bord en giet de zoete sojasaus er overheen. Garneer met preiringen.

Ingredients

Voor 4 personen

1/3 bosje bieslook

600 g pijlinktvis

1 prei

Bloem

Bakolie

Voor de zoete sojasaus

200 ml Dashi bouillon (lees beschrijving van Dashi no moto verpakking)

100 ml mirin

7 el Kikkoman Sojasaus

2 el suiker

10 g aardappelzetmeel

30 ml water

00:00