Salade van asperge en zeewier

Aspergesalade met zeewier

  , , ,   , , ,

april 15, 2016

Salade van asperge en zeewier

Directions

Schil de asperges in de lengte met een dunschiller in dunne sliertjes.

Week de Wakame new cut 10 minuten in koud water.

Snijd de spek in kleine blokjes . Meng vervolgens de bruine suiker met water en kook het in met de gesneden spek.

Giet de spekblokjes af na 20 minuten. Leg de spekblokjes op een bakplaat en zet het voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Haal de onderste steel van de stronk boerenkool en snij de bladeren in grote repen. Frituur deze kort op 175 graden (maar pas op, het spettert!).

Snij dan de shiitake en bak het kort in een pan.

Ten laatste, meng alle ingrediënten met Kewpie Sesame Soy Dressing en strooi er het spek overheen.

Ingredients

Ingrediënten voor 4 personen

8 witte asperges

200 gr Wakame new cut

200 gr speklap van 1/2 cm dik

200 g bruine suiker

3 dl water

1 stronk boerenkool

200 gr shiitake

100 ml Kewpie Sesame Soy Dressing

00:00