Houten sushi vorm (large)

14,95

Beschrijving

Oshizushi vindt zijn oorsprong in de Japanse plaats Osaka en betekent letterlijk vertaald ‘pressed sushi’, oftewel ‘aangedrukte sushi’.  Om oshizushi te maken wordt een houten vorm gebruikt, wat in Japan een oshibako genoemd wordt. De vorm wordt voor gebruik licht bevochtigd met water om te voorkomen dat de rijst aan het hout plakt. De oshibako wordt daarna gevuld met een laag Japanse rijst, welke is aangemaakt met sushiazijn. Op de laag rijst wordt vervolgens een topping van bijvoorbeeld zalm, tonijn of tamago gelegd. Daarna worden de rijst en topping in de vorm aangedrukt en wordt de oshizushi in de breedte gesneden in stukjes van circa 3 centimeter breed, dezelfde breedte als nigiri sushi.

Deze set bestaat niet alleen uit de vorm voor oshizushi maar ook een rolmatje voor maki sushi en een houten rijstlepel.

Formaat vorm: 26,5 x 6,5 x 7,8 centimeter
Materiaal: hout